Župa užgana, zlikrofi, marvice z lustrikan, močnik z ožejdam, pomladansko štakanje, ozebarjave… So le nekatere mies vič sort domačih okusnih jedi, napravjenih z zejan an s pomladnim sadjan, ki jih bojo od 6. obrila ponujale gostilne: »Monte del Re« (v Klenju), »Al Trivio« (v Jagnjedu), »La casa delle rondini« (na Dugah), »Alla Cascata« an »Alla Posta« (par Hlodiče), »Al Vescovo« (v Podbuniescu), da Na.Ti. (v Ošnijen), da Walter (v Utani), ai Colli di Spessa« (na Špesi), »Vartacia« (na Vartačah – Sauodnja).
»Vabilo na kosilo spomladi v Nediških dolinah « bo vsak konac tiedna do 3. junija. Zaželjena je rezervacija. Na spletni strani www.invitoapranzo.it boste ušafali vse potriebne informacije an menuje.
«Župa užgana», «zlikrofi», «marvice z lustrikan», «močnik z ožejdam», «pomladansko štakanje», «ozebarjave»… Sono solo alcune tra le varie gustose specialità locali preparate con erbe e verdure di primavera, che dal 6 aprile saranno offerte dalle trattorie: «Monte del Re» (Clenia/Klenje), «Al Trivio» (Iainich/Jagnjed), «La casa delle rondini» (Dughe/Duge), «Alla Cascata» e «Alla Posta» (Clodig/Hlodič), «Al Vescovo» (Pulfero/Podbuniesac), da Na.Ti. (Osgnetto/Ošnije), da Walter (Altana/Utana), «ai Colli di Spessa» (Spessa), «Vartacia» (Vartacia/Vartača – Savogna/Sauodnja).
«Invito a pranzo di primavera nelle Valli del Natisone» si svolgerà nei fine settimana fino al 3 giugno. Potete trovare i menù, che sono disponibili su prenotazione, e tutte le informazioni necessarie sul sito www.invitoapranzo.it.